Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

50.000 euro voor school die sport en cultuur naar kinderen brengt

50.000 euro voor school die sport en cultuur naar kinderen brengt

Nieuws
13/02/2020

Een mooi project waarbij ook de meest kwetsbare kinderen uit de buurt kansen krijgen die ze anders misschien nooit kunnen nemen.  Ze kunnen bijvoorbeeld voetbal- en danslessen volgen,  de bib komt op bezoek, of ze leren knutselen en schilderen van een juf van de kunstacademie.

 Barbara Tesch, De Drie Hofsteden: “Kinderen die schoollopen in Campus De Drie Hofsteden maar ook gewoon kinderen uit de buurt kunnen hier na school proeven van sport en cultuur,  ook tijdens schoolvakanties en kampen.  Het conservatorium komt muzieklessen geven, er is tekenles, dans wordt er aangeboden, Das Kunst komt langs, er is voetbal op zondagnamiddag, en ook de jeugdbewegingen komen naar hier in het weekend. Er wordt dus een heel gamma aangeboden.”

18 partners

De school stelt haar infrastructuur ter beschikking en nodigt 18 partners (zie foto hieronder) uit om hier een zinvolle vrije tijdsbesteding aan te bieden. En het mag ook meer zijn dan dat, hopelijk krijgen de kinderen de smaak te pakken om dan zelf de stap te zetten naar een academie, een sportclub of de bib.  “Hier in deze buurt zijn er heel weinig activiteiten voor onze leerlingen. De gezinnen verplaatsen zich moeilijk naar de stadskern en nog moeilijker naar de randgemeenten. We hopen op deze manier een  opstap te bieden naar verschillende organisaties.” (lees verder onder de foto)

De school krijgt nu 25.000 euro van de BNP Paribas Fortis Foundation, en na een positieve evaluatie nog eens hetzelfde bedrag voor volgend schooljaar. Ook daarna hoopt de school met haar project Talent in Vrije Tijd door te kunnen gaan.

Auteurs: