Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Barco heeft een goed jaar achter de rug

Barco heeft een goed jaar achter de rug

Nieuws
13/02/2020

Dat zegt het Belgische technologiebedrijf bij de publicatie van zijn jaarresultaten. In de Chinese Barco-fabrieken wordt sinds deze week wel weer gewerkt.

Barco heeft er een goed jaar opzitten met groei in alle bedrijfstakken. De totale omzet steeg met 9,5 procent tot 1,08 miljard euro en de ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) ging zelfs 22,9 procent hoger tot 153 miljoen euro. Barco beloont zijn aandeelhouders met een hoger dividend: 2,65 euro per aandeel, tegen 2,30 euro de vorige keer.

Verdere groei

Ook dit jaar verwacht Barco nog verder te groeien. Het bedrijf met hoofdzetel in Kortrijk houdt in zijn prognose wel rekening met een tijdelijk lagere vraag uit China wegens de uitbraak van het coronavirus. Barco is onder meer gespecialiseerd in grote beeldschermen en verwacht minder bestellingen van Chinese cinema's en evenementorganisators. De fabrieken van Barco in Peking en Suzhou zijn deze week wel weer opgestart. "De bezetting zit zelfs op 90 procent", zegt Carl Vanden Bussche, Vice President Investor Relations. "We houden wel rekening met logistieke onderbrekingen. Dat namen we mee in de prognose. In de tweede jaarhelft verwachten we meer groei."

Auteurs: 
Belga