Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

KV Kortrijk ontkent vertrek Yves Vanderhaeghe

KV Kortrijk ontkent vertrek Yves Vanderhaeghe

Sport
15/01/2021

Het contract van de Roeselaarse coach loopt volgens de krant af op het einde van het seizoen en zal niet worden verlengd. De 38-jarige Sloveen Luka Elsner, eerder in beeld bij Standard, zou zijn opvolger worden. Nog volgens Het Nieuwsblad was Vanderhaeghe zelf niet op de hoogte van de deal met Elsner en moest hij dus het nieuws vernemen via de pers.

Reactie KVK:

"Deze informatie is volledig uit de lucht gegrepen en bijgevolg manifest onjuist. De club wil zich volledig focussen op de belangrijke competitie- en bekerwedstrijden die voor de deur staan. Er is dan ook nog geen enkel overleg, laat staan enig akkoord over de invulling van het hoofdtrainerschap voor het volgend seizoen.” Ook Yves Vanderhaeghe weet van niets, dat laat hij weten aan de redactie.

Vanderhaeghe begon zijn trainerscarrière in 2008 als assistent bij KV Kortrijk en werd er in de zomer van 2014, na het vertrek van Hein Vanhaezebrouck, voor het eerst in zijn carrière hoofdcoach. Na een seizoen verhuisde hij naar KV Oostende. Verder was Vanderhaeghe in 2017-18 aan de slag bij AA Gent. In november 2018 keerde hij als opvolger van Glen De Boeck terug naar KV Kortrijk. Na 20 speeldagen staat KV Kortrijk met 29 punten op de negende plaats in de Jupiler Pro League.

Auteurs: 
Redactie