Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Sfeer en muziek op Grensrock 2018

Sfeer en muziek op Grensrock 2018

Verslag
01/07/2018

Eind juni zakt praktisch iedere Menenaar (waaronder mezelf) af naar het Brouwerspark. Voor velen betekent Grensrock het begin van de zomer. Op je gemak de zomer starten met een fris pintje en goede muziek op een gratis festival? Dat kan niet slecht zijn!

Sterke line-up

Al 31 jaar zorgt Grensrock ervoor dat festivalgangers kunnen genieten van grote namen uit de muziekwereld. Zo sierden Noordkaap, Triggerfinger, Daan en Channel Zero in het verleden de affiche. Dit jaar stonden onder andere Millionaire, Ozark Henry en Blackwave. op het programma.

Vrijdagavond stond in het teken van rockende gitaren en zotte drumsolo’s. Het festival werd geopend door Aping Friends, een jonge lokale garagerockband. Daarna speelden Newmoon en Whispering Sons de pannen van het dak. De Leuvense metalband Brutus slaagde erin om iedereen op het festivalterrein omver te blazen. Headliner van de avond was de Belgische rockgroep Millionaire. De band bracht echte rock'n roll, en dat viel zeker in de smaak bij het publiek. 

Tussen de concerten zorgden verschillende DJ’s voor changeovers. Dit jaar was er voor het eerst een apart DJ-podium, net naast het hoofdpodium. De avond werd ook afgesloten met DJ’s. Het knotsgekke feestconcept Wipneus en Pim zorgde er met ambianceplaatjes voor dat het publiek de dansbenen goed kon losgooien.

Zaterdag stonden er ook een paar kleppers op de affiche. Tijdens het concert van Ozark Henry stond het publiek tegen het podium geplakt. Ik hoorde heel veel mensen luidkeels meezingen toen ik me een weg wurmde door de massa. De festivalgangers waren na Ozark Henry zeker opgewarmd voor Blackwave. De Antwerpse hiphopsensatie speelde vorig jaar op Pukkelpop en deed dit jaar Grensrock genieten van dansbare hiphop -en rapmuziek. Blackwave. opende het laatste concert van de avond met hun bekendste hit 'BIG Dreams', wat meteen een schot in de roos was. Het concert was energiek en de perfecte voorbereiding voor de DJ's die het festival afsloten. Laston & Geo speelden vorig jaar ook op Grensrock en ze maakten er toen een vet feestje van. Dit jaar was dat niet anders, iedereen in het Brouwerspark stond mee te dansen en te springen.

Sfeer en gezelligheid in het eetdorp

Naast een sterke line-up zorgen de vele medewerkers van Grensrock ook voor sfeer en gezelligheid: chapeau! Er is een heus eetdorp, waar je kan genieten van beenham, frietjes en pasta. Voor wie wat specialer wil proberen, zijn er foodtrucks waar je verschillende koffies of Mexicaans eten kan proeven. Ook op de drankkaart staat voor elk wat wils, van Ice Tea tot nen Oscar, een echt Mjins bier. Dit jaar pakt Grensrock voor het eerst uit met Gin Tonic. De allerkleinsten worden ook niet over het hoofd gezien. Er zijn drankjes aan aangepaste prijzen voorzien voor kinderen.

Ook voor de allerjongsten

Grensrock staat gekend als een festival voor iedereen. In het ‘KidZdorp’ kunnen kinderen zich uitleven op het springkasteel of proberen te blijven zitten op een rodeovoetbal. Meerdere medewerkers staan paraat om de spelletjes in het 'KidZdorp' in goede banen te leiden. Er is ook grime voorzien en stoere kinderen kunnen een airbrush tattoo laten zetten. Zaterdagnamiddag konden ze genieten van een concert van Kapitein Winokio, die erom bekend staat traditionele kinderliedjes op een originele manier te brengen. 

P.S.: volg onze festivalzomer ook op Facebook en Instagram

Fotogalerij

Auteurs: 
Erin Delbaere